Коридори Србије: Нема никаквих пукотина на косини у Грделичкој клисури

Фото: Screenshoot

На друштвеним мрежама се појавила фотографија која наводно приказује напукнуће на потпорном зиду на аутопуту кроз Грделичку клисуру. Ову вест су пренели и неки медији, што је изазвало узнемирење и бројне коментаре јавности. Тим поводом, огласило се и Јавно предузеће Коридори Србије.

Фотографија, снимљена из аутомобила у покрету се појавила најпре на Твитеру, а онда је пренета на Фејсбуку. Поједини медији су овај призор, са или без коментара, пренели у својим текстовима. Слика приказује наводно напукнуће на потпорном зиду косине поред аутопута у Грделичкој клисури.

С обзиром на то да се ради о једном од проблематичнијих деоница на јужном краку Коридора 10, фотографија је изазвала велику пажњу и узнемирење јавности. Овај део Коридора 10 кроз Грделичку клисуру за грађевинаре представља велики изазов и изузетно је технички захтеван терен за изградњу, што је више пута до сада истицано.

Овим поводом, саоштењем се огласило Јавно предузеће Кориидори Србије.

У саопштењу се наводи да Коридори Србије прате све објаве које се тичу путева. Чим је примећена објава на друштвеним мрежама са профила под псеудонимом, послата је дежурна екипа инжењера на трасу аутопута.

Они су установили да никакве пукотине на потпорним зидовима у Грделици не постоје и да су све косине потпуно стабилне. Слика, која се појавила, показује место на коме је извршен прекид бетонирањa током саме изградње, такво је стање од како је стабилизација косине завршена и ништа се није мењало у протеклом периоду.

Због узнемирења јавности инжењери Коридора Србије ће изаћи на трасу и извршити ванредно очитавање померања на свим косинама у Грделичкој клисури.

Из Коридора Србије овом приликом још једном подсећају јавност да је ово јавно предузеће још 2019. године успоставило стални мониторинг на косинама у Грделичкој клисури и да до сада никаква померања нису уочена.

У саопштењу се напомиње да се саобраћај кроз Грделичку клисуру одвија несметано, уз највиши степен безбедности свих учесника у саобраћају. На крају саопштења, из Коридора Србије апелују на представнике медија да сваку информацију или објаву на друштвеним мрежама, прво провере са надлежним институцијама, а у циљу спречања беспотребног дезинформисања и узнемиравања јавности.

Please follow and like us:
Друштво