Кућни љубимци – љубав и одговорност      

Кућни љубимци нам уносе животну радост, пружају безусловну љубав и помажу да се ослободимо стреса. Док смо, са друге стране, ми једини у њиховим животима који могу да им пруже оно што им је потребно како би били здрави и срећни. Свака животиња има своје потребе, навике али и карактер због чега је важно приуштити јој омиљену храну, опрему или играчке. Уколико имате недоумице када је нега или исхрана у питању, право место да се информишете о свему и пронађете све за кућног љубимца је специјализована продавница “Мој љубимац“ у центру града.

Свих ових година у овој „раздраганој“ кућици запослени ослушкују жеље и захтеве власника кућних љубимаца који долазе код њих и у складу са тим и набављају животиње и све што је њима потребно.

-Имамо доста животиња почев од рибица, хрчкова, зечева, птица до неких експоната, а то су змије. Имали смо и тарантуле и гуштере. Деца највише воле да купују рибице, папагаје, патуљасте зечеве, каже Јасмина Цветковић власница пет шопа“Мој љубимац“, који ове године обележава јубилеј, 20 година постојања и рада.

Врло је важно да љубитељи животиња који имају кућне љубимце воде рачуна о њиховом здрављу, квалитетном, избалансираном исхраном. Такође је битно да се редовно посећује ветеринар и да се не дозволи да погрешне информације утичу на битне одлуке.

-Када је храна у питању неопходно је да буде разноврсна. Битно је да власници кућних љубимаца узимају одговарајућу храну како би продужили животни век свог љубимца и како би их здраво хранили. Увек препоручујемо купцима да гледају нутритивне вредности, да гледају етикете и да бирају храну која садржи месо и рибу, а мање ону која у себи има соју, пиринач и кукуруз зато што је најздравије да животиње једу месо и јаја где има највише протеина, угљених хидрата и масти, објашњава наша саговорница.

Често нам долазе људи са срчаним и гастроентеролошким проблемима код паса и мачака. У консултацији, успевамо да то некако избалансирамо, да препоручимо здраву храну како би се решили здравствени проблеми које љубимци имају,каже Цветковићева. Она поручује љубитељима животиња да својим љубимцима пруже љубав, посвете им пажњу јер ће уз праву негу живот са њима бити једна чудесна авантура.

Please follow and like us:
Друштво