Министар Вучевић и генерал Мојсиловић у новогодишњој ноћи обишли припаднике 250. ракетне бригаде

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић обишли су вечерас припаднике 250. ракетне бригаде за противваздухопловна дејства који се налазе у саставу стално задејствованих снага за контролу и заштиту суверенитета ваздушног простора Републике Србије.

После обиласка ракетног дивизиона наоружаног ракетним системом ФК-3 који се налази уз борбеном дежурству, министар Вучевић је изјавио да Војска Србије и данас, као и свих претходних дана у току 2022. године, обавља своје активности да би грађани Србије могли мирно да дочекају Нову годину, да прославе новогодишњу ноћ и уживају са својим породицама и пријатељима.

– Јединице Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране, делови 250. ракетне бригаде и вечерас чувају небо над Србијом са најмодернијим и најмоћнијим протививаздухопловним системима, на понос Војске Србије и целе наше земље. Уверио сам се и овде, вечерас, обилазећи јединице у околини нашег главног града са начелником Генералштаба генералном Мојсиловићем и генералом Жарковићем, командантом РВ и ПВО, да је Војска Србије обучена, опремљена, способна, храбра и одлучна да штити небо над Србијом. Тако ће бити вечерас, тако ће бити и током целе следеће године – рекао је министар Вучевић и свим припадницима Војске Србије и свим грађанима наше земље пожелео мирну и просперитетну 2023. годину.

Министра Вучевића и генерала Мојсиловића дочекао је командант Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране генерал-потпуковник Душко Жарковић. О намени, задацима и размештају јединице реферисао је командант 250. ракетне бригаде за ПВД бригадни генерал Тиосав Јанковић након чега је уследио обилазак ракетног дивизиона ФК-3 који се ноћас налази у систему стално задејствованих снага за контролу и заштиту ваздушног простора.

Please follow and like us:
Друштво