Министар Вучевић обишао Команду Копнене војске у Нишу

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић заједно са начелником Генералштаба Војске Србије генералом Миланом Мојсиловићем обишао је данас Команду Копнене војске у Нишу. Командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић упознао је министра Вучевића са организацијом, размештајем, мисијама и задацима тог оперативног састава Војске Србије.

После састанка са најодговорнијим старешинама Копнене војске и обиласка Спомен собе, министар Вучевић поручио је да ће Министарство одбране уз подршку Владе и председника Републике наставити са јачањем Војске Србије и радити на побољшању стандарда њених припадника.

– Част ми је што сам данас заједно са начелником Генералштаба Војске Србије у посети Команди Копнене војске. Честитам на свему што су радили, на одбрани, чувању отаџбине Србије. Пре свега на задацима које су извршавали и врше у Копненој зони безбедности – изјавио је министар одбране.

Он је нагласио да је то најизазовнији и најзахтевнији задатак, имајући у виду данашњу политичку ситуацију.

– Заједно ћемо, и Министарство одбране и Војска Србије уз подршку Владе, уз подршку председника Републике, уз економско јачање државе, наставити са процесом даљег снажења Војске Србије, са бољим опремањем, са савременијим наоружањем и бољом опремом, решавањем стамбених потреба припадника Војске Србије, са бољим стандардом за све оне који су део одбрамбеног система – рекао је Вучевић.

Према његовим речима, радиће се и на повећању бројности војске.

– Не да би се јуначили или неком претили већ да би Војска Србије наставила да буде оно што јесте, најснажнији одвраћајући фактор за све оне који нису добронамерни према нашој отаџбини, према Републици Србији – закључио је министар Вучевић.

На крају посете Команди Копнене војске, министар Вучевић састао се и са градоначелницом Ниша Драганом Сотировски.

Please follow and like us:
Друштво