Министар Гашић захвалио полицијским службеницима и ватрогасцима на брзом и храбром реаговању у акциденту са амонијаком

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић захвалио се данас полицијским службеницима и ватрогасцима који су учествовали у евакуацији људи и санирању последица акцидента са амонијаком, на храбрости, срчаности и одлучности и свему што су учинили за грађане Србије и Пирота.

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић захвалио се данас полицијским службеницима и ватрогасцима који су учествовали у евакуацији људи и санирању последица акцидента са амонијаком, на храбрости, срчаности и одлучности и свему што су учинили за грађане Србије и Пирота.

Министар Гашић, који је у Палати „Србија“ у Београду разговарао са овим службеницима, истакао је да су они својим ефикасним и брзим реаговањем утицали и на добру и квалитетну репутацију Министарства унутрашњих послова, јер су показали храброст и одлучност да истог тренутка реагују, буду на лицу места и предузму све да спасу животе и имовину људи.   
„Немамо дилему да наши људи морају да имају најбоље услове, најквалитетнију опрему. Будите упорни код ваших начелника и тражите све што вам недостаје, јер ви то заслужујете. Министарство унутрашњих послова и ја, док сам на челу министарства, учинићу све да ваша опрема, квалитет услова рада и живота буде на највишем могућем нивоу“, казао је министар Гашић полицијским службеницима.

Министар се захвалио Хитној помоћи, као и свим службама које су биле укључене у санирање последица акцидента, посебно ватрогасцима који су несебично били у првим редовима, полицијским службеницима Полицијске управе у Пироту и саобраћајној полицији.

В. д. начелника Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић захвалио се министру Гашићу на томе што је препознао квалитет рада свих припадника Министарства, ватрогасаца, полиције опште надлежности, саобраћајне полиције.

Чаушић је истакао да су ови припадници МУП-а спасили велики број људи и да су захваљујући њиховом брзом и ефикасном реаговању спречене теже последице.

Немања Манојловић, припадник пиротске саобраћајне полиције, објаснио је да је са колегама одмах по пријави да је дошло до акцидента са изливањем амонијака полиција брзо реаговала и обуставила саобраћај на ауто-путу и магистралном путу како не би дошло до већих последица.

Нагласио је да је у људској природи да помаже људима, а да је тај осећај посебно изражен код полицијских службеника, којима је то животни позив.

Његов колега, припадник Полицијске управе у Пироту Ђорђе Митровић, објаснио је да је полиција одмах, брзо и ефикасно реаговала, помагала грађанима, превозила људе до здравствених установа, дала све од себе да посао обави како би се штетне последице по здравље људи свеле на најмању меру.

Милан Панајотовић, припадник Сектора за ванредне ситуације, каже да су ватрогасци на терену у свим тешким ситуацијама – „када неко спаси један живот он је херој, а када спаси више онда је ватрогасац“.

Please follow and like us:
Друштво