Министар Гашић са амбасадором Краљевине Мароко

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић разговарао је данас са амбасадором Краљевине Мароко у Србији Мохамедом Амином Белхажом о унапређењу сарадње две земље у области унутрашњих послова, пре свега у области сузбијања ирегуларних миграција и борбе против организованог криминала и тероризма.

Амбасадор Белхаж нагласио је пријатељске односе две земље у политичкој и економској сарадњи и навео да би у том маниру требало наставити и унапређење сарадње Србије и Марока у области безбедности.

С обзиром на успешне резултате које је Мароко показао у досадашњој борби против тероризма и екстремизма, министар Гашић је истакао да смо заинтересовани за размену искустава у тој области и да заједнички треба да се боримо против тог глобалног проблема, јер се никад не зна где ће се наредни терористички акт догодити.

Амбасадор Белхаж упутио је позив министру Гашићу да у наредном периоду посети Мароко и састане се са министром унутрашњих послова те земље.

Министар Гашић захвалио се амбасадору на принципијелној подршци Краљевине Мароко у очувању територијалног интегритета и суверенитета Републике Србије.

Please follow and like us:
Политика