Мултифункционални терен у Доњем Вртогошу

Фото: РТВ Врање

У Доњем Вртогошу почели су радови на изградњи мултифункционалног спортског терена намењеног рекреативцима и спортистима, мештанима овог села. Терен jе димензиjа 40м x 20м и задовољаваће све стандарде безбедног спортског терена.

Ради се подједнако на унапређењу градских али и сеоских спортских терена, дечјих игралишта, каже већник за спорт и омладину Ненад Ђорђевић и додаје да је веома задовољан могућностима града када је реч о изградњи спортске инфраструктуре у селима.

-Драго ми је да се са пројектима наставило, иако знамо да ситуација у држави није лака, много тога се на дневном нивоу мења у отежавајућем смислу. Завршено је 5 дечијих игралишта, водили смо рачуна да у сваком делу града малишани имају место за игру. Веома је битно да и у граду али и у селу подједнако радимо на јачању инфраструктуре. Тако да смо сада кренули са изградњом новом мултифункционалног терена у Доњем Вртогошу. Пројекат подразумева савремени спортски стадион са трибинама и оградом, каже Ђорђевић.

Вредност радова на изградњи овог спортског терена jе 6 милиона и 800 хиљада динара. Средства су издвоjена из градског буџета.

-Вишеструке су предности овог терена, деца ћебезбедно моћи да се баве малим фудбалом, кошарком, одбојком, али ће имати простора и за вожњу ролера, бицикле, да трче. Имаће прилику да уживају и најмлађи и рекреативци али и они који се професионално баве неким спортом, додаје Ђорђевић.

Ово није крај, радиће се и у наредном периоду и очекује се реализација многих пројеката.

Please follow and like us:
Спорт