Наредне године још 100 хиљада ваучера за одмор у Србији

И наредне године биће додељивани ваучери за одмор у Србији, најавио је министар туризма и омладине Хусеин Мемић. Он је оценио да би ова година могла бити најуспешнија туристичка година када је реч о броју долазака туриста и броју ноћења, као и по девизном приливу од туризма.

Оно што грађане највише занима када је реч о домаћем туризму су свакако ваучери за бесплатан одмор у Србији. Ова мера до сада је реализована у неколико наврата, а показала се као врло атрактивна за становништво. Добра вест је што се ова пракса наставља и наредне године.

-Биће подела ваучера. 500 милиона динара је остављено у буџету за 100 хиљада корисника, тако да настављамо са субвенционисаним одмором у Србији, рекао је министар туризма Хусеин Мемић.

Много је оних који су искористили ову подршку државе, мада има и оних који се спремају да се први пут пријаве у наредној години.

Ваучери могу да се искористе најкасније до 20. новембра 2023. године, а услови за њихово добијање су непромењени у односу на раније године. То значи да право на ваучере имају пензионери, незапослени, корисници посебне накнаде, права на негу другог лица, радно ангажована лица чија примања не прелазе 70.000 динара, ратни војни инвалиди, носиоци пољопривредног газдинства, као и студенти.

Као и до сада, попуњена пријава са документацијом подноси се у пошти уз личну карту и потврду о резервацији смештаја и висини примања. Образац пријаве ће бити на сајту Министарства туризма.

Туристичка слика унапређена је уз ову меру државе, а како за сада ствари стоје, ова година ће највероватније бити најуспешнија до сада.

-Ова година ће бити сигурно најуспешнија по остваривању туристичког промета у Србији. Према мерењима из 2019. године која је била најуспешнија, ми смо сада на прагу најуспешније 2022. и по броју ноћења и доласка туриста и девизног прилива. У последње две године отворен је 41 хотел и то је јако битно. И буџет за туристичку инфраструктуру је већи, додаје министар Хусеин Мемић.

У буџету за следећу годину је за туристичку инфраструктуру издвојено 822 милиона динара, подсетио је Мемић и објаснио да ће бити подржана два важна пројекта – изградња туристичке марине на Сребрном језеру и спа-центра на Палићу.

Please follow and like us:
Друштво