Најбоља представа 42. Бориних позоришних дана

Најбоља представа 42. Бориних позоришних дана, по оцени жирија и публике је комад „Ко је убио Џенис Џоплин?“ Српског народног позоришта из Новог Сада, по тексту Тијане Грумић, у режији Соње Петровић.

Посетиоци Бориних позоришних дана су овом комаду дали оцену 4,92, највишу у последњих неколико година, и тиме доделили награду публике „Радослав Радивојевић”.

Према оцени жирија фестивала, глумице које тумаче улогу Џенис Џоплин у овом комаду, Бојана Милановић и Соња Исаиловић, равноправно деле награду за најбољу женску улогу на фестивалу. Награду „Борисав Станковић” за најбољу мушку улогу жири је доделио Димитрију Динићу за улогу Пилета копилета у представи „Кус петлић” Александра Поповића, у режији Милана Нешковића и извођењу суботичког Народног позоришта Непсинхаз.

Награда „Борисав Станковић” за најбољу драматургију додељена је Маји Пелевић, ауторки драматизације текста „Последње девојчице”, у режији Кокана Младеновића, Позоришта „Костолањи Деже” из Суботице.

Жири 42. Бориних позоришних дана, у саставу: Наташа Поплавска, редитељка из Скопља, председница жирија, Биљана Кескеновић, глумица из Сомбора, и Боривој Радаковић, писац из Загреба, након шест одгледаних представа у конкуренцији за награде, одлуку је донео једногласно.

Please follow and like us:
Култура