Најбољи основци у баскету

На недавно завршеном школском такмичењу у баскету 3 на 3, победили су пионирке у баскету ОШ „Радоје Домановић“ и  пионири ОШ  „Вук Караџић“. То је био повод да их угостимо и чујемо њихове утиске.

Сава Стошић, Петра Станојковић, Ена Дабетић и Вељко Богдановић су ученици завршног разреда основних школа у Врању. На недавно завршеном школском такмичењу у баскету 3 на 3 представљали су своје школе и однели победе.

Колику тежину носи играње за своју школу и како се осећају као победници?

-Наравно да је велика привилегија и успех играти за своју школу и драго ми је било и лепо сам се осећао када сам видео да су многи моји другари били на трибинама и подржавали ме. То је само додатна мотивација да победим. Најбитнија је дисциплина и мотивација за тренирање, без тога нема успеха, каже Сава Стошић.

Осим победе коју су пионири однели на такмичењу у баскету 3 на 3, ови момци су већ почели такмичење у кошарци и већ сутра их очекује финале.

-Ја сам кошарку заволео тако што сам као мали гледао своје другове како играју кошарку,  ишао са њима на терен, било ми је занимљиво и тако сам и заволео кошарку. Када је баскет 3 на 3 у питању, одиграли смо 3 утакмице, а што се баскета 5 на 5 тиче, одиграли смо једну утакмицу, а сутра играмо две финалне утакмице. Противничке екипе су јаке, али ми очекујемо победу, каже Вељко Богдановић.

А откуд толика љубав према кошарци код ових девојчица и шта је битно на терену?

-Важна је концентрација, самопоуздање и мотивација. Без мотивације на терену нема добитка. Углавном, ја сам из спортске породице и кошарка ми буквално долази из куће. Отац и брат се баве кошарком и због њих сам заволела толико овај спорт, каже Петра Станојковић.

-Мој стриц, тата и сестра су се бавили рукометом, ја сам такође пробала, али ми се није свидео и онда сам кренула на кошарку, ту сам  и остала, јер сам је заволела. То је тимски спорт, потребна је концентрација и сматрам да је један од бољих спортова. Првог дана нисмо имали публику, другог дана је већ било публике и могу рећи да нам је много значила подршка, рекла је Ена Дабетић.

Они су скромни, одлични у спорту и школи, слободно време користе тако што се, поред тренинга и рекреативно, баве спортом. Позивају и остале своје вршњаке да се прикључе спортским активностима.

Please follow and like us:
Спорт