На Педагошком факултету обележен Дан Светог Саве

Пригодном свечаношћу на Педагошком факултету у Врању по 30. пут обележен је дан Светог Саве. Поводом Савиндана, објавили су наградни конкурс за ученике треће и четврте године  средњих школа са подручја југоисточне Србије.

Педагошки факултет већ пуне три деценије обележава Дан Светог Саве, српског светитеља, заштитника  просветних установа. Тако је и ове године, када су се професори и сарадници окупили  на свечаности посвећеној Савиндану.

Асистент на Педагошком факултету , кума овогодишње славе ,Марија Тасић   истакла је да је дух Светог Саве присутан када се са благошћу обраћамо једни другима, и када настојима да образовањем утичемо дна младе људи на стицању знања и мудрости. Мисао  Светосавља присутна је и  када чувамо своју своју веру, језик и писмо.

Учећи друге настављамо оно што је Свети Сава започео као просветитељ, чуло се на скупу.

Деканица Педагошког факултета проф. др Драган Станојевић истакла је да су традицију обележавања Савиндана ове године употпунили  расписивање наградног конкурса у циљу подстицања образовања и рада младих људи и развоја њихове личности.

Асистент Марија Нешић истакла је да на конкурс могу да се пријаве ученици треће и четврте године средњих школа са подручја југоисточне Србије. Конкурс се односи на  литетрарну област а теме су „ Како говори моја генерација, Пријатељство у књижевности и животу и Приче из старине. На фото конкурсу теме су „Шта крију тргови,Лепота  читања и Лепота дружења.Трећа категорија је конкурс за најбољи слоган на тему „Како образовање у слоган да стане?“

Иначе, по традицији , у цркви Свете Тројице обављено је резање славског колача. Кумство славе Свети Сава, од Марије Тасић  преузела је Марија Нешић, асистенткиња на овој високошколској установи.

Please follow and like us:
Образовање