Новине у наградној игри „Узми рачун и победи“

Представљена су нова правила наградне игре „Узми рачун и победи“ која ће се одвијати у дигиталном формату преко мобилне апликације.  Грађани ће апликацију за андроид, ајфон или хуавеј телефоне моћи  да преузму са интернета, а помоћу ње да скенирју QР код фискалног рачуна и да пошаљу.  

Могу се слати рачуни са QР кодом издати од 1. маја када је ступио на снагу Закон о е-Фискализацији. Помоћник директора Сектора за информационе и комуникационе технологије Пореске управе Саша Дулић објаснио је једноставан поступак регистрације преко апликације „Узми рачун и победи“.

-Пореска управа је за све платформе које су користе у Републици Србији развила наменску апликацију , која је већ доступна, претражите “Узми рачун и победи “ и преузмите је. Када стартујемо апликацију, треба прво да се региструјете тако што свој профил вежете за број мобилног телефона који је у конкретном уређају. Јако је важно да када отварате профил унесете тачне податке, између осталог и број личне карте, јер уколико сте срећни добитник, ти подаци ће се проверавати. Након регистрације, стићи ће вам СМС порука којом ћете потврдити да је реч о вашем телефону. Након завршене регистрације укључите камеру на телефону, скенирате QР код и он је истог тренутка пријављен за наградну игру. Уколико је рачун згужван, па га није могуће скенирати, подаци са рачуна се могу унети ручно. Нема ограничења броја рачуна који шаљете, нагласио је Дулић. 

У наградној игри тикет за извлачење је било који рачун појединачно са било којим износом, јер више нема услова да се шаље 10 рачуна. Прво извлачење добитника биће у суботу 28. јануара, а последње 25. фебруара и укупан наградни фонд новог циклуса игре „Узми рачун и победи“ чини 10 станова вредних 1,7 милиона евра.

Скениране рачуне не треба чувати јер сваки од њих остаје у игри за свако следеће извлачење, чиме се повећава могућност да буде извучен у неком од наредних кола.

 На свакој апликацији може се отворити до пет налога, односно да укупно пет грађана може да користи једну апликацију, како би се омогућило да старијим суграђанима који нису вични употреби смарт телефона неко млађи отвори налог и шаље рачуне за наградну игру у њихово име.

Please follow and like us:
Друштво