Нови дом: До почетка наредне године обезбеђен мазут             

Фото: РТВ Врање

Временске прилике као да су се уротиле против кризе са енергентима, тако да готово да и нема потребе за грејањем. Но, наше јавно предузеће које је задужено за грејање прати температуре и почело је да греје у јутарњим сатима. Обезбеђене су и довољне количине мазута до краја ове године, а биће и за почетак наредне, кажу у Новом дому.

Топло је у становима и у пословним просторима у јутарњим сатима, јер је Нови дом почео да греје. Током дана су високе температуре, тако да нема потребе, за сада, за целодневним грејањем. Редовно се греју сви они који су повезани на котларницу на био масу у кругу Здравственог центра и у Врањској Бањи, где се користи топла вода.

– Сваког дана сигурно ћемо три сата грејати, а поподне ћемо процењивати. Како сада ствари стоје, до четвртка или петка, спољна температура ће бити изнад 20 степени и у поподневним часовима нећемо грејати, али ћемо зато од суботе укључивати и поподне. Ми смо спремни, наши топловоди нису много дугачки и ми можемо врло брзо да подигнемо температуру, каже директор Новог Дома, Горан Петровић.

Петровић подсећа да је овог пролећа Нови дом продужио грејање И поред тога што се грејна сезона завршава 15.априла, грејало се до 24.

Што се набавке мазута тиче складиштили су око 600 тона и напунили капацитете. Набавили су још мазута и обезбедили капацитете за њихово складиштење ван Врања.

– Успели смо да обезбедимо, да лагерујемо око 700 тона у Београду. Ми смо сукцесионо набављали и лагеровали и у овом тренутку имамо око 1.200 тона мазута. То је довољно за новембар и децембар, додаје Петровић.

За део преосталих потребних количина за почетак наредне године, пронашли су решење.

–  Обезбедили смо 100 милиона динара краткорочни кредит и данас потписујемо уговор. Са тим парама можемо купити још око 800 тона мазута. Моја је процена да ћемо ми сами обезбедити 2000 тоне мазута, а преостало, имамо обећање да ће нам помоћи држава, наводи Петровић.

Што се тиче подстаница у стамбеним зградама, само се поступа према Закону о становању. Са свима је постигнут договор, осим са станарима једног улаза у згради Лепа Брена, где има оних који за грејање дугују и преко 400.000 динара.

Please follow and like us:
Друштво