Нови дом од данас греје у јутарњим сатима

Да ли су и колико спремни топлотни извори за предстојећу грејну сезону, усклађивање јавних установа са законом , текст јавног позива за привредне субјекте за унапређење енергетске ефикасности и додела средстава удружењима из области пољопривреде, биле су тачке дневног реда, о којима су одлучивали већници града Врања.

У складу са предстојећом сезоном, али и временским приликама неопходно је усклађивати и грејну сезону. О припремљености топлотних извора за наступајући период већници су закључили.

– Јавно предузеће Нови дом спремано је 99 посто за грејну сезону која је пред нама. Извршене су топле пробе и код физичких и код правних лица, а од данас су почели са грејањем 3 сата ујутру, од 6 до 9 часова, јер су јутарње температуре врло ниске. Поскупљење мазута је и даље проблем, јер није ограничена цена, али има довољно мазута за део грејне сезоне. Биће набављена и преостала количина, тако да грађани неће имати проблема са грејањем, каже пиар већа Данијела Милосављевић.

Већници су прихватили измене и допуне одлуке о установама културе у циљу усклађивања са законом. Усвојили су и текст јавног позива за учешће привредних субјеката у спровођењу мера енергетске санације у домаћинствима путем уградње соларних панела за производњу електричне енергије за сопствене потребе и унапређење термо-техничког система путем уградње калориметара, циркулационих пумпи, термостатских вентила и делитеља на териториjи града.  За јавни позив је добијена сагласност надлежног министарства, а трајаће 15 дан од дана објављивања. Већници су разматрали и предлог Комисије за доделу средстава удружењима из области пољопривреде на територији града, за ову годину.

– 15 удружења добило је одређена средства за подстицај пољопривреде, на територији града. Ранг листа ће бити објављена на сајту града. Укупна додељена средства су 4 милиона динара. То је битна мера коју град спроводи, истиче Милосављевићева.

Радни стаж више неће бити критеријум за Светосавску награду, а додељиваће се и Специјално признање за изузетан допринос у образовању, закључили су већници. 

Please follow and like us:
Друштво