Нови случај вршњачког насиља: Дечака хватали за врат, скидали и терали да пева

У ОШ „Бранко Радичевић“ у Владичином Хану догодио се још један случај вршњачког насиља, потврђено је нашој редакцији из Вишег јавног тужилаштва у Врању.

Како сазнајемо, ученика шестог разреда ове школе је, током одмора, у његовој учионици малтретирала група осмака.

Они су га хватали за врат, скидали му панталоне и терали га да пева, а сцени је присуствовала група девојчица, која дечаку није дозваољавала да напусти учионицу и пријави случај.

Припадници полиције су обавили разговор са директором школе и координатором тима за безбедност који су изјавили да су на нивоу школе одржали састанак са родитељима. На састанку је утврђено да се, према Правилнику Министарства просвете, ради о другом степену вршњачког насиља и наложено да се предузму све неопходне мере и радње.

Више јавно тужилаштво у Врању је наложило да се од свих актера догађаја у присуству родитеља узму службене белешке, након чега ће бити одлучено о даљем поступању. О догађају је обавештен и Центар за социјални рад.

Ово је трећи случај вршњачког насиља у округу у последњих неколико недеља. Најпре је у јавност изашао случај малтретирања дечака у једној од врањских играоница током прославе рођендана, да би само неколико дана касније био пријављен случај злостављања ученика Техничке школе у Врању.

Please follow and like us:
Друштво Хроника