Обезбеђено грејање до краја сезоне     

фото:РТВ Врање

И поред свих проблема са набавком мазута, чија цена је константно расла током ове године, грејна сезона протиче у најбољем реду. На време смо се припремали, планирали, набављали, завршили ремонт  и све тече по плану. Тако ће бити и у 2023. години, до краја грејне сезоне, каже директор Новог дома Горан Петровић.

– Покушаћемо да ове године не узмемо ништа из робних резерви, да обезбедимо то из својих средстава и сигуран сам да ћемо успети. Тамо су камате високе, враћамо килограм за килограм, времена су нестабилна. Можемо да успемо ако сви заједно обратимо пажњу на нашу наплату и ако наши корисници своје обавезе подмире. Са тим парама успећемо до краја грејне сезоне да обезбедимо 1.000 тона мазута. То је око 100 милиона динара само за мазут – каже директор Петровић.

Неће се ићи ни на смањење температуре у становима и пословним објектима, на томе се неће штедети, биће прописана температура, истиче Петровић. Део енергента који се користи у систему грејања је и сечка, а користи је котларница у Здрвственом центру. За њу је набављено 8 тона, а потребно је 10.

– У овом тренутку имамо за јануар и половину фебруара. Преосталих 2.000 кубика обезбедићемо, јер је топло време и може да се ради у шуми. Добављач је обећао да ће уговорену количину испоручити сукцесивно, до краја грејне сезоне – додаје Петровић.

Проблема нема, нити је било у Врањској Бањи, где се као енергент користи, оно што нам је бог дао, а то је топла вода.

– Грејање је феноменално, људи су презадовољни. Уредно плаћају, хвала им  на томе – каже Петровић.

Please follow and like us:
Друштво