Овај меч ти добијаш: ФМП и Меридиан у борби против рака дојке

Кошаркашки клуб ФМП Меридиан и компанија Меридиан удружили су снаге и послали важну поруку о превенцији и здрављу.

Као међународни месец борбе против рака дојке, октобар се обележава широм света, како би се скренула пажња на високу распрострањеност овог обољења.

Циљ обележавања овог датума је подизање свести јавности о значају превенције, правовремених прегледа и раног откривања проблема, а акцији подршке у борби против рака дојке прикључили су се и кошаркашки клуб ФМП Меридиан и компанија Меридиан.

Бројке су забрињавајуће – канцер дојке представља водећи узрок оболевања и умирања од малигних болести у женској популацији широм света. Према подацима Светске здравствене организације (СЗО), у свету се годишње региструје око 2.260.000 оболелих жена, док од исте болести сваке године умре преко пола милиона њих!

Из тог разлога и у циљу подсећања и подизања свести јавности, месец октобар проглашен је Међународним месецом борбе против ове опаке болести, те је већ неколико година уназад “обојен” у розе. У то име, иста боја нашла се и у “ФМП дворани” овог викенда, тачније на утакмици ФМП Меридиана и подгоричке Будућности. ФМП је направио изненађење и победио 96:91.

Као друштвено одговорни клуб и компанија, ФМП и Меридиан прикључили су се акцији, у жељи да мотивишу, да подигну свест јавности о овом проблему, као и да пруже подршку женама које се већ боре са канцером дојке.

Снажном и јасном поруком “Овај меч ти добијаш”, ФМП Меридиан и компанија Меридиан удружили су снаге и пружиле подршку нашим женама, мајкама, девојкама, сестрама, колегиницама…

„Подржи жене из свог окружења, подсети их да је превентива најбољи лек. Заједно смо у овоме – зато што вас волимо. ФМП и Меридиан – удруженим снагама до заједничког циља“, порука је ове акције.

Извор: Сос Канал Плус

Please follow and like us:
Друштво Спорт