Огласио се Предраг Пантић након пребацивања његовог оца у кућни притвор  

Син ухапшеног бившег припадника косовске полиције Дејана Пантића, Предраг Пантић рекао је у изјави за медије да је ситуација на Косову и Метохији дошла до тачке кључања и да у јужној покрајини никада није било горе. Како је објаснио, његов отац је данас одлуком суда пуштен из тронедељног притвора у кућни притвор. Пантић је 10. децембра ухапшен док је обављао своје приватне обавезе, а до данас како тврди његов син, породици није предат ниједан конкретан доказ који потврђује да је имао икакве везе са нападом на просторије канцеларије изборне комисије. Бивши припадник косовске полиције је срчани болесник, а при доласку у притвор није имао право ни на лекове. Ево шта каже Предраг Панић након одлуке о пуштању оца из притвора.

-Од јутрос нам је јављено, око 10 сати, адвокат је званично добио решење од Врховног суда да је отац пуштен у кућни притвор. Не знамо који су даљи кораци, ми смо се жалили Врховном суду који је усвојио жалбу. Ово је велика победа за нас, нисмо знали ни где је ни шта је, нисмо могли лекове да му доставимо, каже Предраг Пантић.

-Почели смо да губимо наду, али смо веровали да ће неправда ипак бити спречена. Да није било народа, да се није оволико ангажовала држава и председник Александар Вучић, да није било вас из медија, ко зна шта би било с мојим оцем, не знам, да ли би га појео мрак. Надали смо се, ипак, да неће моћи да се деси таква неправда с њим. Чекамо да дође током дана, не знам тачну процедуру, али сад га чекамо да дође и све ће сада бити лакше, рекао је Предраг Пантић.

Please follow and like us:
Политика