Одржана ликовна радионица Креативни атеље

Културно образовни центар  Врање организовао је ликовну радионицу за  полазнике из Врања и Косовског поморавља. Радионица  „Креативни атеље“ окупила је 30-ак малишана, који су имали прилику да упознају нове другаре, али и покажу своја уметничка остварења.

Културно-образовни центар Врање и Дом културе ‘’Радомир Поповић’’ из Косовске Каменице одржали су ликовну радионицу под називом „Игра без граница“, где су малишани имали прилику да своје маштарије, али и ликовно умеће, пренесу на папир.

-Са Домом културе из Косовске Каменице, тачније са директорком Маријом Кенић, имамо јако лепу сарадњу и дошле смо на идеју да организујемо заједничку радионицу наших полазника. Деца су дошла да стварају, друже се и надам се да ће понети лепе успомене из Врања. Радионици присуствује 16 ученика са Косова и 20-ак ученика из Врања, рекла је директорка Јасмина Вељковић.

-Ово дружење је од изузетног значаја за нашу децу која су полазници ове радионице. Јако су срећна што су овде, стичу нова другарства, упознају нова места и јако смо захвални на томе. Желела бих да напоменем да је ово једна од многих активности које ћемо ускоро реализовати, волели бисмо да угостимо децу из Врања, да посете наше светиње и да тако надахнути тим осећањима, стварају своја уметничка дела, рекла је сликарка Дијана Ристић.

-Деца из Врања имају прилику да се друже са децом из Косовског Поморавља, раде заједничку радионицу на тему Нове године и правиће новогодишње честитке, рекао је професор ликовне културе Никола Стојановић.

У лепом друштву, окружењу, и са најзанимљивијом темом за цртање, а ради се о Новој години, малишани су провели дан за памћење. Ипак, желели су нешто и да поделе са нама.

-Пре месец дана сам чуо од другара за ову радионицу, волим да цртам и ликовно ми је омиљени предмет, рекао је Владимир.

-Ја правим новогодишњу честитку, биће на њој пуно украса, меда и нека јелка, рекла је Нина.

Културно образовном центру као организатору и полазницима ликовне радионице у Врању остаје да узврате посету другарима са Косова и Метохије.

Please follow and like us:
Култура