Одржана седница Већа Савеза самосталних синдиката округа

У Врању је одржана седница већа Савеза самосталних синдиката Пчињског округа. Седници је присуствовао Зоран Михајловић, секретар Већа Савеза самосталних синдиката Србије.

Тема седницe била је економски положај запослених, са акцентом на високу инфлацију, коју су проузроковала бројна поскупљења, каже Михајловић и додаје да  минимална зарада не задовољава потребе запослених.

– Имаћемо за неколико дана састанак са ресорним министарством, председником државе и премијерком. Наш захтев је да се обузда инфлација, да се зауставе цене, за које мислим да неоправдано расту, да се минимална зарада коригује нагоре. Најмање два пута да разговарамо о минималној заради у тренутку кад инфлација прелази ниво који је планиран, од неких 4 посто, а мислимо да ће бити преко 17 посто. Трећи наш захтев је да се зауздају цене, јер су многе цене неоправдано порасле горе. Ми морамо да сачувамо стандард грађана, каже Михајловић.

На југу Србије је тежа ситуација према свим показатељима. Морамо да разговарамо и о равномернијем развоју Србије, јер све више људи мигрира, не само ка иностранству, већ и ка северу земље и то младих људи, истиче Михајловић.

Please follow and like us:
Друштво