Црквени ансамбл „Бранко“ одушевио врањску публику

У оквиру културно – просветне и духовне манифестациjе ,,Светосавска недеља “а у организацији Културно-образовног центра, концерт је одржао црквеног ансамбла „Бранко“ из Лесковца. Овај својеврсни музички догађај изазвао је одушевљење код публике.

Концерт је почео химном Светом Сави, а нешто више од сат времена  публика је имала прилику да ужива у духовним, али и старим народним песмама. Црквени ансамбл „Бранко“ чине 24 учесника, рођака, пријатеља и како кажу, учесника узраста од 7 до 77 година.

-Први пут смо у Врању, на моју радост, имали смо прилику да се у оквиру ове дивне манифестације представимо публици. Међу првима отварамо тај уметнички део програма и веома смо захвални организаторима да баш ми будемо ти.  Ми смо млад ансамбл у смислу оснивања, основани смо  27.окторбра 2020.године са благословом епископа нишког господина Арсенија. Искористићу прилику и да се захвалим његовом преосвештенству епископу врањском господину Пахомију на добром гостопримству. Учествовали смо на церемонији поводом 950 година манастира Прохор Пчињски, где је епископ врањски имао прилику да нас чује , рекао је Никола Нинић, диригент ансамбла “Бранко”.

Иако постоје свега две године, они су феноменални у извођењу како духовних, тако и старих народних песама. Како кажу, композиције су им познате јер их од малена слушају и свирају.

-До сада смо имали 70 наступа, односно коцерата, могу се похвалити да смо у Кикинди освојили треће место, били смо у конкуренцији са још 50 учесника. Захваљујући јаком и упорном раду, ми смо освојили то место. У ансамблу нас има доста, различитих генерација, мој брат и ја смо међу најстаријима и ми смо основали овај ансамбл. Само са јаким и упорним радом се и резултати постижу, рекао је Драган Пешић, шеф лесковачког ансамбла “Бранко”.

За сам крај, одушевљеној публици мушки део ансамбла одсвирао је и одпевао две грчке песме.

Please follow and like us:
Друштво