Одржан програм ,,Ученици Светом Сави у част“

Ученици ОШ“Бранислав Нушић“ Ратаје ФОТО:РТВ Врање

У оквиру културно просветне и духовне манифестациjе „Светосавска недеља” у позоришту „Бора Станковић” одржана jе свечаност „Ученици Светом Сави у част”, на коjоj су додељене награде наjбољим рецитаторима и ауторима ликовних и литерарних радова.

Награде је најбољим ђацима и предшколцима уручила заменица градоначелника Зорица Jовић, пожелевши им пуно успеха у даљем школовању и животу уопште. Обраћајући се присутнима она је истакла да је Град Врање први у Србији почео да прославља Савиндан организовањем Светосавске недеље.

-Локална самоуправа и ове године пружила је максималну подршку свим установама културе и школама које су узеле учешће у организацији програма манифестације. Тако ће бити и убудуће. Град ће наставити да пружа максималну подршку школама у реализацији свих  активности које се односе на ђаке. Илустрације ради током 2022. године из буџета града Врања за такмичења на свим нивоима на којима учествују наши ђаци издвојено је преко 4 милиона динара. Сложићете се да није мало, али нама је част и задовољство што смо тај износ уложили у знање и подржали ваш труд и рад, драга децо , истакла је заменица градоначелника Зорица Јовић.

Зорица Јовић заменица градоначелника Фото: РТВ Врање

Она је у своје и у име градоначелника др Слободана Миленковића свим просветним радницима и ђацима честитала предстојећи Савиндан и школску славу. У програму су наступили ученици Основне школе „Бранислав Нушић“ из Ратаја, коjа је била и домаћин вечерашње свечаности, као и хор Медицинске школе др ,,Изабел Емсли Хатон“. Такође, представљен jе 51. броj школског листа „Срећни дани”.


Please follow and like us:
Култура