Одржан састанак Сектора за ванредне ситуације МУП-а и Јавног водоводног предузећа „Србијаводе“

Припадници Сектора за ванредне ситуације МУП-а и Јавног водоводног предузећа „Србијаводе“ одржали су састанак у циљу предузимања правовремених превентивних мера како би цео систем заштите био подигнут на највиши ниво, након најава Републичког хидрометеоролошког завода да ће од 17. јануара обилне падавине захватити подручје југозападне и јужне Србије.

Републички хидрометеоролошки завод најавио је да ће од 17. до 19. јануара облачност у Црној Гори условљавати изузетно обилне падавине, а које ће периферијом захватити подручје југозападне и јужне Србије, нарочито област јужно од линије Прибој – Пријепоље – Сјеница – Нови Пазар, због чега се од 18. до 21. јануара очекује пораст водостаја на реци Лим код Пријепоља, као и на Ибру код Рашке током 18. и 19. јануара.

Припадници Сектора за ванредне ситуације, на челу са в. д. помоћником министра унутрашњих послова и начелником Сектора за ванредне ситуације Луком Чаушићем и директором ЈВП Србијаводе Гораном Пузовићем, у наредним данима пратиће развој ситуације на подручјима где су евидентирана критична места и подручјима где су у току санациони радови и у контакту су са штабовима локалних самоуправа.

По потреби биће ангажовано додатно људство и механизација, у циљу спречавања плављења подручја, заштите становништва и њихове имовине.

Please follow and like us:
Друштво