Од 20. децембра свакодневно заказивање прегледа код лекара

Од друге половине децембра ће бити укинуто заказивање термина код лекара од 1. до 5. у месецу преко Интегрисаног здравственог информационог система, изјавила је Даница Грујић, министарка здравља. Пацијенти ће имати могућност да прегледе закажу током целог месеца, а то ће заживети од 20. децембра.

– Ми који радимо у клиникама, свако од нас једном недељно има неки свој амбулантни термин и ми нисмо ни били свесни да је то заиста од 1. до 5. Наравно да све време треба да буду отворени термини – наводи Грујучић.

Грујићева каже да сви лекари специјалисти раде по истим протоколима, по истим принципима, те да нема никаквог разлога да пацијенти траже старијег или млађег лекара.

– Али ако хоће неког одређеног, онда ће можда сачекати недељу или две, али је важно да доктори у домовима здравља не морају да гледају првих пет дана у екране већ да заказују кад год му дође пацијент и то ће бити у стању било када у месецу радним данима. Оно што је хитно иде у Ургентни центар – објашњава Грујичићева.

Сви они који имају проблем са заказивањем могу да јој се обрате на мејл danica.grujicic@zdravlje.gov.rs.

Рекла је и да је дигитализација веома важна за здравствени систем, и да је битно довести оптички кабл до амбуланти у сваком селу.

Please follow and like us:
Здравље