Отворена изложба слика Сила је са нама

Фото: РТВ Врање

“Сила је са нама“ назив је изложбе Миладина Отовића из Краљева која је отворена у Галерији Народног музеја. Посетиоци, љубитељи ликовне уметности  ће моћи да je погледају до 13.децембра.

Уметничка зрелост и сила су прве асоцијације при сусрету са сликама Миладина Отовића. Поставку чини 25 уметничких дела која су настала у периоду од 2006. до 2021.године. Миладин Отовић за собом има преко 40 групних и 12 самосталних изложби.

-Ова изложба је организована у оквиру годишњег програма Галерије Народног музеја у Врању, до краја године ћемо имати још две. Што се тиче изложбе Миладина Отовића , она је веома интересантна. Аутор има велико искуство у раду што се може видети уколико пажљиво погледате дела која су изложена овде, рекла је Мирјана Јовановић кустос .

Доследан и монолитан у изразу, аутор је своје дело градио постојаним и сигурним кораком током четврт века самосталног излагања. Његове слике су све , само не предвидљиве: сасвим аутентичан и особен спој мотива и симбола увек изнова изненађује посматрача.

-У животу уметника често имате симболике. У мојим сликама итекако има симболике и митологије. Ово је једна ретроспектива мог дугогодишњег рада. Много ми значи што овде излажем своја дела и волео бих да Врањанци дођу и погледају слике и пронађу у њима нешто што ће у овим тмурним временима показати неке топле ствари. На сликама се увек може додати још понешто током стварања. Четкица је врло немирна али мора се обуздати и доћи се до овога до чега сам ја дошао, рекао је аутор изложбе.

Комбинацијом боја, техником и текстуром ове слике знају каткад да делују и тешко, али зато као да њима ништа лоше не може да се догоди, јер су снажне, чуло се на отварању изложбе.

Please follow and like us:
Култура