Отворена изложба цртежа Јане Грујић

Јана Грујић ауторка изложбе Фото: РТВ Врање

У Галерији Народног универзитета у Врању отворена је изложба цртежа Јане Грујић, ученице осмог разреда ОШ „Светозар Марковић“ у Врању. Ово је прва самостална изложба талентоване Јане. Поставку су отвориле Весна Маринковић Станковић, водитељка Ликовне радионице и сликарка Зорана Јовановић.

Јана Грујић је полазница Ликовне радионице од септембра прошле године. Подједнаком вештином Јана Грујић се служи свим сликарским и цртачким техникама, често прави комбинације различитих материјала и ствара права уметничка дела, чуло се на отварању изложбе, на којој су доминирали портрети.

-Сваке године Ликовна радионица отвара изложбу полазника који се највише истакао својим радом. Одлучили смо да то овога пута буде талентована Јана Грујић. Њен таленат је широк. Изражава се у свим техникама, једнако добро црта као што слика. Јану не можете да не приметите у радионици. У једном тренутку ради портрет, у другом ради копију старог мајстора, у трећем осликава беџеве, тако да је свеприсутна, рекла је на отварању изложбе Весна Маринковић Станковић.

-Ова изложба говори о скривеном генију, о томе да Јана ствара чуда иако је на почетку свог стварања и проналажења својих способности, рекла је сликарка и менторка Јане Грујић, Зорана Јовановић.

Креативност Јану Грујић прати од малих ногу, а награђивана је више пута, од чега јој је најдраже прво место на традиционалној изложби полазника Ликовне радионице.

-На овој изложби су углавном портрети и то је оно што највише волим да радим, али ту су и друге технике, радим и мртву природу . Портрете радим углавном уз помоћ фотографије али од скора радим по моделу. Од малих ногу цртам, то је нешто о чему се не размишља, него се само ради. Радићу то и у будућности дефинитивно. Волим да истражујем и то се не односи само на цртање, осликавам и беџеве  и уживам у томе.

Изложба цртежа и слика Јане Грујић ће за посетиоце бити отворена до 1. децембра.

Фото: РТВ Врање
Please follow and like us:
Култура