Отворена канцеларија Друштва  онколошких пацијената у Врању

Фото: РТВ Врање

У Врању је отворена канцеларија Друштва онколошких пацијената. Налази се у улици др Димитрија Туцовића 6, а у насељу Чешаљ и биће место подршке и буђења свести о значају превенције.

На свечаности поводом отварања окупили су се чланови удружења, њихови рођаци и пријатељи. Ова кацеларија је кутак за све којима су топла реч, подршка и сазнање да нису једини и нису сами, неопходна.

– Ова просторија веома значи нама-онколошким пацијентима јер ћемо управо ту наставити активности, дружење. Ми смо првенствено овде да би једне друге разумели, једни другима дали подршку, јер ми једни друге најбоље можемо да разумемо. Ова просторија ће значити и здравој популацији, јер ми одавде шаљемо поруку свима да је рак излечив, да заједно можемо све, да оболели нису сами, а најбитније, да иду на превентивне прегледе – рекла је Слађана Јанковић.

– Данас смо добили своју кућу као једна велика породица, доста смо активни и препознатљиви на друштвеним мрежама. Трудимо се да допремо до сваке жене и мушкараца пробудимо свест о превентивним прегледима, јер када се рак на време открије, он је излечив. Често организујемо превентивне прегледе, до сада смо имали 90 превентивних прегледа, што није мала ствар јер су на крају дали добе резултате – рекла је Мирјана Николић.

Отварање реновираних просторија је протекло уз разговор и неформално дружење.

Please follow and like us:
Друштво