Педагошки факултет организовао радионицу за децу са аутизмом

У сусрет међународном Дану особа са инвалидитетом, Педагошки факултет у Врању организовао је радионицу за децу са аутизмом. Радионица је организована у сарадњи са удружењем “Говори гласно“.

О деци са инвалидитетом, не само ових дана, већ целе године сви морамо да водимо рачуна, каже деканица факултета професoрка докторка Драгана Станојевић. На предлог своје студенткиње, Педагошки факултет је данас био домаћин деци са аутизмом, коју су примили у Монтесори кабинет.

-Ми смо то дочекали са задовољством, јер хоћемо да нашим студентима пружимо прилику, да радећи у овим радионицама са децом са аутизмом, сазнају нешто више о аутизму и да непосредно своја знања практично примене, јер се тако најбоље учи, каже деканица.

– Доста дуго сам у Удружењу. Видела сам значајан напредак у раду користећи Монтесори материјале, а пошто овде имамо тај материјал, да изађемо деци у сусрет, каже  Николина Манчић, студенткиња и волонтерка у Удружењу.

Неће се све завршити на једном дружењу. Договорено је да се сарадња настави и да Педагошки факултет стави своје капацитете на располагање удружењу, јер њима то много значи.

– Замислите да немате пуно могућности где да одете и да немате где да одведете вашу децу. Ово је један од садржаја који до сада није понуђен и стварно им значи. Ми у просторијама удружења радимо све то, али њих треба социјализовати, свуда. Сваки излазак је помак у њиховом животу и пуно им значи, а овде је прелепо, каже Данијела Савић, председница удружења “Говори гласно.“

Педагошки факултет организује бројне активности и отворен је за сарадњу на плану образовања и у раду са децом.

Please follow and like us:
Образовање