Петковић: Куртијева намера да насиљем и оружјем преотме четири српске општине на северу КиМ

Аљбин Курти данас је на север Косова и Метохије послао полицију са дугим цевима у просторије општине Зубин Поток како би насилно покушао да припреми терен за одржавање својих нелегалних избора, саопштио је директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић.

Петковић сматра да је реч је о најбруталнијој демонстрацији силе и изазивању нових тензија и провокација од стране Приштине која насиљем и једностраним мерама покушава да спроведе своје нелегалне, противправне и једностране мере и изазове нову дестабилизацију прилика на терену. 

„Све ово Аљбин Курти је темпирао и режирао док се у Тирани одржава самит ЕУ- Западни Балкан, као што је током самита у Берлину позвао на рушење Бриселског споразума и хапшење Ненада Ђурића“, оценио је Петковић. 

Према његовим речима, овако изгледа такозвана демократија и владавина права Аљбина Куртија – док забрањује Србима да учествују на изборима и референдуму, истовремено дугим цевима, пушкама и насиљем покушава да споведе своје изборе на северу покрајине.

„Очигледа је Куртијева намера да насиљем и оружјем преотме четири српске општине на северу Косова и Метохије и у њима на нелегалним и нелегитимним изборима инсталира албанске представнике“, навео је Петковић.

Петковић је упутио позив Србима да остану мирни и не наседају на провокације чији је једини циљ изазивање сукоба и кризе на северу Косова и Метохије, јер све што наш народ жели јесте поштовање права и споразума, права на останак и опстанак на својим вековним огњиштима.

Please follow and like us:
Друштво