Повратак средњошколаца у школске клупе и планови за даље

Зимски распуст за ученике средњих школа је завршен. Питали смо ученике завршних разреда, да ли је после распуста и паузе у учењу тешко прилагодити се школским обавезама и да ли имају планове за даље школовање?

После 15 дана распуста, ученици средњих школа поново су у школским клупама.

-Иако неки кажу да би још мало продужили распуст и дружили се са пријатељима, једва су дочекали да се врате у школу. Иначе, дружимо се исто као и пре, можда и више, чак смо током зимског распуста упознали нове другаре и стекли више пријатеља. Распуст смо искористили да одморимо, али временом ћемо се врати у стару форму учења.

-Нешто у вези природних наука и то ћу и да студирам вероватно, речи су ученика Гимназије.

-Обавезе су исте као што су биле и у  првом полугођу, само што је сада ригорозније јер је сад друго полугође и сада мало више форсирамо себе око учења и праћења наставе. Ја бих волео да се бавим невладиним сектором, тачније нечим што захтева рад са људима и коришћење вербалних способности. Такође имам интересовања и за програмирањем па могу рећи да сам свестран, али не знам за шта ћу се одлучити, речи су ученика трећег разреда Гимназије.

– Мене интересује Саобраћајни факултет, полако се већ и припремам за пријемни испит и видећемо резултат, рекао је ученик Гимназије.

Током распуста су се дружили, славили празнике заједно, излазили. Неки кажу да је распуст могао да буде дужи, а други, да су једва дочекали да се врате школским обавезама. Већ у фебруaру све ђаке чека нови кратак распуст за Дан државности Србије, 15. фебруар, који ће трајати до понедељка, 20. фебруара.

Поред овог, у другом пологодишту, ученици ће имати и пролећни, односно ускршњи распуст, који почиње 7. априла, а ђаци се у клупе враћају у среду, 19. априла.

Please follow and like us:
Друштво