Поетско прозно вече и ликовна изложба у Културно образовном центру Врање

Фото; РТВ Врање

За крај године Културно образовни центар  приредио је изложбу више од 50 ликовних радова основаца и поетско прозни рецитал . Књижевни и ликовни радови настали су у оквиру радионица које овај Центар организује од октобра, а са радом ће наставити и наредне године.

Рецитал и изложба били су прилика да полазници књижевне и ликовне радионице под окриљем Културно образовног центра покажу шта су стварали у релативно кратком периоду.  

Директорка Културно образовног центра, Јасмина Вељковић истакла је да су ове радове стварали ученици основних школа у Врању од 1. до 8. разреда. У плану је проширење програма радионица и у другим областима, а са књижевном и ликовном настављају, јер одлично раде и одзив ученика је велики, оценила је Вељковићева.

Организатори радионица истакли су да се међу полазницима већ сада могу препознати таленти са којима би требало наставити рад и у наредном периоду.

Водитељи радионица професорка књижевности Ана Митић Стошић истакла је да су деца на радионици сјајно радила, имају шта да покажу и радионица ће наставити са окупљањем заинтересованих ученика. Водитељ „Креативног атељеа“, академски сликар Никола Стојановић рекао је да је кроз радионицу прошло 50 деце, да су урадили велики број цртежа и да се међу њима већ препознају таленти који ће наследити реномиране врањске сликаре.

Организатори радионица су не само радили на едукацији, већ су стварали и добру атмосферу за дружење ученика.

Полазници радионица, ученици основних школа оценили су да је осим писања песама, креаитивних дијалога и сазнавања новог, веома важно и дружење, сјајна атмосфера и ваннаставне активности попут посета Зоо врту или учешћа на луткарској радионици.

Радионице су биле организоване сваке суботе у сали Културно образовног центра Врање.

Please follow and like us:
Култура