Познат програм обележавања 31. јануара – Дана града

На састанку Организационог одбора за обележавање  31. jануара –  Дана града усвоjен jе програм ове манифестациjе.

Обележавање овог значаjног датума почиње у среду, 25. jануара, у 9 часова, свечаном седницом Скупштине града. Истог дана, од 16.30 сати у Спортскоj хали у Врању биће одржан турнир у малом фудбалу. Наредног дана, у четвртак, 26. jануара, настављаjу се  спортски турнири у џудоу и каратеу од 10 и 11 сати у Спортскоj хали у Врању.

Поводом ослобођења Врањске Бање од Турака 1878. године, истог дана, са почетком у 11 сати, у сали Скупштине општине Врањска Бања, биће одржана свечана седница Скупштине градске општине Врањска Бања. За петак, 27. jануар, планирани су турнири у кошарци и шаху. Обележавање Дана Града, наставља се у суботу, 28. jануара турнирима у одбоjци и стоном тенису. Истог дана, у малоj сали позоришта ,,Бора Станковић“ , од 19 сати,  биће проглашени наjбољи радови и додељене дипломе и награде по литерарном конкурсу ,,Лепота слободе далеко се види, због ње се претка потомак не стиди“.

Програм Дана града, наставља се у недељу, 29. jануара, традиционалним маршем до Осатице ,,Стазама ослободилаца Врања из 1878. године“. Наредног дана, у понедељак 30. jануара, од 9 сати, у Градскоj кући биће приређен приjем за припаднике 4. бригаде Копнене воjске. Након тога, у Галериjи позоришта ,,Бора Станковић“, од 12 сати предвиђено jе отварање изложбе ,,Ево мене, ето вас“, Историjског архива Шумадиjа из Крагуjевца.

У наставку програма, у малоj сали позоришта ,,Бора Станковић“, од 12.30 сати  биће одржано предавање проф. Др Саше Станоjевића на тему ,,Врање и jужни српски краjеви између санстефанског и берлинског мировног споразума 1878. године“. У вечерњим сатима, у великоj сали Галериjе Народног музеjа Врање, од 19  сати, биће отворена изложба слика ,,Тридесет година легата Зорана Стошића Врањског“.

Од 20 сати биће одржана свечаност на коjоj ће бити додељене награде наjбољима у врањском спорту у претходноj години. Последњег дана манифестациjе, у 11 сати, планирано jе полагање венаца и цвећа на Споменик ослободиоцима Врања од Турака ,,Чика Мита“. Обележавање Дана града завршава се Свечаном академиjом и доделом признања 31. jануар у позоришту ,,Бора Станковић“ са почетком у 14 сати.

Please follow and like us:
Друштво