Помоћник директора Канцеларије за КиМ обишао поплављена домаћинства у Жеровници

Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију, Игор Поповић, из   Сектора за правну заштиту, подршку локалној самоуправи и имовинско-правне послове на КиМ, је обишао данас поплављена домаћинства у Жеровници и са мештанима разговарао о обиму штете и даљим корацима. Са њим је био и председник Привременог органа општине Звечан Иван Тодосијевић.

„Притоке Ибра су набујале. Сада смо у Жеровници, видимо доста оштећених кућа, домаћинстава. Канцеларија за КиМ је у сарадњи са локалним самоуправама формирала кризне штабове, касније ће се формирати комисије које ће изаћи на терен и направити процену настале штете. Сада је још рано говорити колики је обим штете, надамо се да неће бити још падавина, бујица. Процениће се штета и на кућама, домаћинствима, пољопривредним земљиштима. Посебно је тешка ситуација у брдским пределима, где су потоци набујали, појвила су се клизишта“, рекао је за ТВ Мост Игор Поповић, помоћник директора Канцеларије за КиМ.

Он је нагласио да су ово неке природне околности које не зависе од људског фактора, и да је ово у последњих 50 година највећа катастрофа која је задесила ово подручје.

„На нама је да дамо све од себе да се та штета санира, да се утврди обим штете и да помогнемо. Представници Канцеларије за КиМ ће бити присутни на терену, и помоћи ће где год се може и колико год се може да се људима санира штета и надокнади. Најважније је да будемо стално присутни и да уђемо у домове свих домаћина и утврдимо штету“, изјавио је Поповић.

Мештанин Жеровнице Драгољуб Млађовић, коме је вода поплавила кућу и двориште, каже да је покућство уништено и да ће видети на крају колика је штета.

„Данас се вода мало повукла, јуче је цео спрат куће био под водом. Поплављене су собе, намештај, бела техника. Ја сам јуче био на послу, док сам стигао кући, река је набујала и вода је ушла у кућу. Нешто најосновније сам успео да склоним. Видећемо шта ће и како ће даље бити“, рекао је Млађовић. 

Please follow and like us:
Друштво