Попуст на рачунима за струју остварило 40 % домаћинстава у Србији

У новембру је потрошња електричне енергије на територији Републике Србије, смањена за 7 посто, наводе из ЕПС-а. Попуст на рационалну потрошњу остварило је 1,32 милиона, односно 40 % домаћинстава.

Домаћинства у Србији, по наводима из ЕПС-а, озбиљно су схватили предлоге о мерама штедње и по резултатима, али и рачунима за електричну енергију за новембар месец, јасно се види да је штедња уродила плодом.

А ево како су наши суграђани уштедели електричну енергију?

-Трудимо се да штедимо што више, гасимо сијалице, гасимо све што вуче више енергије. Ја се и грејем на струју па и не могу превише да уштедим.

Упутан да ли је редовни платиша и да ли остварује попуст на конту тога, одговара.

-Пензионер сам, а знате да су пензионери редовне платише.

-Штедим тако што увече укључујем машину за прање, сваког месеца проверавам на рачуну колико сам уштедео и наравно редновно плаћам струју.

-Штедим  тако што искључујем велике потрошаче.

На питање да ли се нарачуну види умањење, одговара.

-У односу на претходни месец, неких 600 динара.

Иако наши суграђани кажу да штеде, статистика каже да су највећу уштеду електричне енергије остварила домаћинства у Београду и неким војвођанским градовима. Из ЕПС-а такође наводе да је 18,5 посто домаћинстава остварило 15 посто попуста, 14 посто домаћинстава имаће попуст од 30 посто, док је попуст од 20 посто остварило 7,5 посто домаћинстава.

Please follow and like us:
Друштво