Породилиште: У Врању рођено више беба, цело једно одељење

bejbi bum u Vranju
bebe

Ове године врањско породилиште бележи пораст броја новорођених беба, што је једини и прави начин борбе против, не баш сјајне демографске слике у нашој земљи. То је потврдио и недавни попис становништва нарочито када је југоисток земље у питању.

Радују се сви најновијим подацима из врањског породилишта. За седам година једно одељење више ће поћи у први разред, каже начелница Гинеколошког одељења докторка Гордана Ђорђевић.

– На данашњи дан у врањском породилишту рођено је 1.385 беба.  У односу на исти период прошле године рођено је 37 беба више. Надамо се да ћемо ове године достићи цифру од 1.400 беба, што већ последњих 6 година немамо – каже начелница.

Прошлог викенда је био бејби бум рођено је 16 беба и зато су реална очекивања да до 31. децембра у нула сати престигнемо ту цифру, каже начелница Ђорђевић и додаје да има још лепих вести.

– То ће статистика да покаже, сада се много чешће рађа треће дете, па и четврто. Што је највероватније захваљујући и политици наше државе, јер се рађањем трећег детета добијају добре бенефиције. Мотивација код мама је и да роде треће дете, а то значи пораст наталитета. 

И све ово постигнуто је након великих проблема последих година. У време короне препорука је била да не долази до зачећа, био је заустављен и процес ван телесне оплодње. Ипак, наши млади парови изборили су се за родитељство, што локална самоуправа редовно награђује.

-То је леп гест управе града Врања, да прва беба која је рођена добије 100.000 динара – додаје начелница.

И остале бебе рођене првог јанура биће награђене са по 50.000 динара.

Please follow and like us:
Друштво Здравље