Последња седница Скупштине у овој години у четвртак

У четвртак, са почетком у 9 сати биће одржана 31. седница Скупштине, последња у овој години. Пред одборницима ће се наћи 40 тачака дневног реда, а директан пренос можете пратити на каналу Радио телевизије Врање.

Првобитни дневни ред допуњен је са још четири тачке, тако да ће одборници укупно разматрати 40 тачака. Углавном ће бити речи о програмима пословања са финансијским плановима за наредну годину јавних предузећа и установа. Наредна година, како за сада ствари стоје, биће у знаку штедње за све.

– Наша предузећа деле судбину свих нас и целокупне ситуације у којој се налази и град и сви ми, и цео свет, послују отежано, али се сви ми заједно са њима трудимо да све те комуналне услуге пружимо нашим грађанима и да они несметано функционишу, и када су грејање и расвета у питању, и водоснабдевање, али и културни садржаји, које током године Град организује и нуди нашим суграђанима, каже Дејан Тричковић, председник Скупштине.

На седници ће бити речи и о предлогу Одлуке о матичним подручјима на територији града Врања, о програму уређења грађевинског земљишта и отуђењу грађевинског земљишта у јавној својини за наредну годину. Одборници ће разматрати и План генералне регулације зоне 5 у Врању, али и предлоге Одлука о изради Планова детаљне регулације ветроелектране Пољаница и Александровачког језера.

– Када се ради о Александровачком језеру, намера је да се оно у неком наредном периоду ревитализује, али су неопходне припремне радње, у смислу доношења планских докумената, прибављања грађевинских дозвола и, на крају, само извођење радова. Планирана је и изградња ветроелектране у Пољаници, тако да ћемо имати и претрес предлога Одлуке о изради плана за тај објекат, рекао је Тричковић.

Дневним редом предвиђено је потврђивања престанка функције секретара Скупштине града и постављање новог. Одборници ће усвојити и програм рада Скупштине за 2023. годину. Питали смо председника Скупштине како је задовољан радом локалног парламента у овој години.

– Лично сам задовољан, и бројем одржаних седница, и обрaђених тачака, и учешћем одборника у раду Скупштине. Наравно, захвалан сам и скупштинској служби, јер без њиховог труда не бисмо могли све да организујемо у законском року. Верујем и да смо били од помоћи свим осталим органима града, предузећима и установама и свим грађанима, да смо својим благовременим одлукама омогућили да предузећа, локална самоуправа и јавне установе, сходно нашим одлукама, несметано раде, закључује Тричковић.

Председник Скупштине пожелео је свима срећну и успешну Нову годину.

Please follow and like us:
Друштво