Почела “Стаза врањског Деда Мраза“

Сваке године, традиционално у сусрет Новој години, креће и манифестација „Стаза врањског Деда Мраза“. Манифестација ће трајати три дана, а малишани ће имати прилику да уживају у разним представама, играма, дружењу са својим вршњацима и учествовати у приредбама и рециталима.

Изведбом новогодишњих песама дечјег хора музичке школе „Стеван Мокрањац“, званично је почела манифестација „Стаза врањског Деда Мраза“. Након тога, малишане је Деда Мразова стаза одвела до Градског парка, где су новогодишњим украсима и честиткама, китили јелку.

-Симбол наше манифестације је радост, весеље, песма, игра и сам програм је конципиран тако да сви уживамо и да се забавимо. Кренули смо песмом на градском шеталишту, затим је следио дефиле костимираних ученика основних школа и сада деца украшавају јелку у Градском парку. Након тога следи наступ ученика основних школа, на градском шеталишту представе, рецитали – каже Небојша Ристић из Тутристичке организације Врање.

Малишани су уживали, а осим доброг расположења, имали су и поруке и несебичне жеље за све људе овог света.

-Данас је било пуно забавних активности, слушали смо децу како певају, писали смо жељице, дружили се. Свој деци овог света бих пожела да буду живи, здрави срећни, да свако дете има топао дом и сима бих пожелела срећне празнике.

-Били смо да китимо јелку, слушали смо децу како певају у центру града, писали смо жеље и написала сам да желим свима, да у 2023. години буду успешни и добри, рекла је једна девојчица.

-Ја бих свима пожелела да буду живи, здрави и срећни и да им се све жеље остваре.

-Ја сам свим пожелела да лепо прославе Нову годину, а себи да добијем пса.

-Данас смо дошли да китимо јелку, добијали смо балоне и писали смо жеље.

-Пре свега, да буду сви живи и здрави и да нема рата.

Манифестација „Стаза врањског Деда Мраза“ трајаће и сутра и прекосутра. Најмлађе у петак очекује карневалски дефиле мажореткиња, изложба новогодишњих украса, представe и хорски наступ. У суботу ће на градском шеталишту бити организоване спортске активности, сликање, дружење са аниматорима и Деда Мразом и за крај, концерт и музички наступ ди џеја.

Please follow and like us:
Друштво