Почело асфалтирање Косовске улице

Почело је постављање првог слоја асфалта у Косовској улици у дужини од 300 метара. Део који се тренутно ради је од раскрснице наспрам школе Вуле Антић ка Бунушевачком гробљу. Док ће део улице ка центру града бити асфалтиран након што се заврши реконструкција тротоара.

Град Врање у партнерству са Министарством привреде, почео је у августу са реконструкцијом Косовске улице у дужини од око 1200 метара, а сада се изводе завршни радови.

-Предвиђена је реконструкција комплетне коловозне траке, тротоара, замена водоводне инсталације. Старе азбестне цеви су избачене и постављене су нове пластичне. У делу улице је завршена и атмосферска канализација – каже Марјан Станковић, помоћник градоначелника.

Истовремено се на више места у улици изводе различити радови. Док се на једном делу ставља асфалт, на другом се раде тротоари.

Поред Косовске улице, у плану је и реконтрукција још једне.

-Користимо и шансу и прилику да се и прилаз, један део улице Блаже Јовановића реконструише. Он је до сада био лош у дужини од 60-70 метара, а сада је Град Врање финансијер и те реконструкције – каже Станковић.

Један део трасе финансира се из градског буџета, како би се спојила читава Косовска улица, од моста до излаза из села Бунушевац, односно до скретања ка селу Содерце.

-Дужина укупне трасе, заједно са пројектом који финансира Град Врање и пројектом Министарства привреде је око 1300-1400 метара. Сам пројекат са министарством износи око 52 милиона динара, још додатних 5-6 милиона финансира Град – објашњава Станковић.

Рок за завршетак радова је крај месеца.

Please follow and like us:
Друштво