Почело друго полугође за основце

Фото: РТВ Врање

Ученици основних школа од  данас су поново у школским клупама. У друго полугође на подручју града Врања  пошло је седам хиљада 884 ученика  ученика. Друго полугође  ђацима од првог до осмог разреда  завршава се 6. јуна за осмаке, а за ниже разреде распуст ће почети 20. јуна.  

Дани који се броје брзо прођу, каже народна изрека, а то је поготову случај са данима распуста, који  готово пролете. Основци су имали недељу дана дужи распуст од  средњошколаца, који су у школу пошли прошлог понедељка. За то време  у школама су обављене  припреме за несметано одвијање наставе.

Директорка ОШ „Вук Вараџић“ Марина Стојановић, истиче да је школа потпуно спремна за наставак школске године. Имаће и пет нових ученика, који долазе из других места али и због премештаја из других школа  у граду, теће укупно имати хиљаду 85 ђака. Поред доброг уклапања првака који су већ  усвојили све обавезе везане за школу,   истовремено су задовољни  и како се одвијају припреме  ученика виших разреда за завршни испит. Од ове године новина је то што ће ученици бирати предмет који полажу на завршном испиту .

За ђаке, поновни сусрет са друговима у школи прилика је за дружење, али и подсећање на лепе тренутке  које су имали на распусту.

Ученици  истичу да су лепо провели распуст, поједини су били ван Врања, а  највећи број њих се овде дружио са вршњацима. Ипак, сада када је почело друго полугодиште приоритет ће им бити школске обавезе, које су знатно обимније у вишим разредима.

Све ђаке чека краћи распуст од 15. до 20. фебруара поводом Дана државности Србије. Поред овог, ученици ће у априлу имати и пролећни, односно ускршњи распуст  у периоду од 7. до 19. априла.  Друго полугође,  ђацима од првог до осмог разреда, завршава се 6. јуна за осмаке, а за ниже разреде распуст ће почети 20. јуна.  За ниже средњошколске разреде школска година трајаће до 20. јуна, док ће за ученике четвртог разреда гимназија  распуст почети  23. маја. За ђаке трогодишњег и четворогодишњег образовања стручних школа школска година се завршава  30. маја.

Please follow and like us:
Образовање