Председник Скупштине Дејан Тричковић о сутрашњој седници локалног парламента

Дејан Тричковић председник Скупштине гост Дневника РТВ Врање

У петак 16. децембра биће одржана 30. седница локалног парламента. На дневном реду биће 15 тачака и одборници ће донети низ важних одлука. Председник Скупштине Дејан Тричковић каже да ће се на дневном реду између осталог наћи Oдлука о буџету Града Врања за 2023. годину и наглашава да је то најважнија одлука коју једна локална самоуправа доноси у току године.

-Верујем да ће наши суграђани пратити скупштинско заседање и образлагање везано за буџет Града Врање од стране већника за финансије и да ће се упознати са тим како локална самоуправа распоређује новац. На дневном реду седнице локалног парламента ће бити и Предлози Одлуке о изменама и допунама Одлуке о локалним комуналним  и административним таксама. Реч је о непопуларној мери, али је неминовно да се искоригују таксе и водили смо рачуна да се оне благо повећају, свега пар процената, како не би превише оптеретиле буџет наших корисника, каже Тричковић.

На дневном реду ће бити и Предлог концесионог акта jавно приватног партнерства са елементима концесиjе за финанансирање, проjектовање, изградњу, прикључење, управљање и одржавање две соларне електране на земљишту ПД Слободна зона Врање, Предлог Одлуке о усваjању Плана детаљне регулациjе потеза између улице Радних бригада и новопроjектоване саобраћаjнице у Врању, Предлог Кадровског плана Градске управе града Врања за 2023. годину, најављује председник локалног парламента.

Одборници ће разматрати и измену Програма пословања са Финансиjским планом пословања Jавног комуналног предузећа „Комрад“ за 2022. годину, као и захтев овог предузећа за повећање цена комуналних услуга, закључује председник Скупштине.

Радио телевизија Врање ће директно преносити ток седнице Скупштине, која почиње  у 9 сати.  

Please follow and like us:
Друштво