Представници Канцеларија за КиМ обишли поплављена домаћинства у Лепосавићу: Увек ћемо помагати свом народу тамо где је то потребно

Обилна киша, која је непрестано падала три дана, нанела је велику штету домаћинствима и инфраструктури у Општини Лепосавић. Ибар се полако повлачи у корито, ситуација се смирује али је штета огромна. У селима Дренова, Боровац, Вуча и Кајково бујичне воде притока Ибра потопиле су читава домаћинства, оштетиле мостове и путеве. 

Представници Канцеларије за КиМ и председник ПО Општине Лепосавић Зоран Тодић обишли су поплављена подручја у овој општини како би мештанима понудили и пружили неопходну помоћ. 

„Ово је ужас, катастрофа. Остао сам без свега што сам 20 година стварао, више ништа немам“, рекао је Љубинко СИмић из села Дренова.

Он се захвалио Канцеларији за КиМ, локалној самоуправи, ватрогасцима и комшијама које су током целе ноћи помагале њему и осталим домаћинствима. 

Симић је замолио све људе добре воље, уколико су у могућности помогну да преброди овај, како је рекао, ужас и катастрофу који су га погодили.

За разлику од јучерашњег дана, када су обилне падавине оштетиле путну и осталу инфраструктуру, а бујични потоци улазили у домаћинства, данас Ибар прави проблеме, изјавио је председник ПО Општине Лепосавић Зоран Тодић.

„Учинили смо све да ублажимо последице и већ данас крећемо у процену штете а у веома кратком року ћемо кренути и у санацију“, рекао је Тодић и додао да су уложили максималне напоре и све капацитете како би ублажили последице које су и поред тога веома велике. 

Према речима Тодића, током целе ноћи у акцији су учествовале ватрогасне јединице, мештани и сва расположива механизација.

Општину Лепосавић, је по речима представника Канцеларије за КиМ Игора Поповића, задесила највећа природна катастрофа у последњих 50 година. 

„Притока Ибра и бујични потоци потопили су читава домаћинства у селу Боровик, потопљена је фарма свиња у Кајкову, оштећен мост у Јошаници, објекат Пољопривредне школе у Лешку, а ситуација је тешка и у брдско-планинским селима где је прекинута комуникација“, рекао је Поповић.

Он је нагласио да је формиран Кризни штаб као и Комисија која ће у кратком периоду извршити процену штете и оштећеним домаћинствима надокнадити изгубљено.  

Поповић је поновио да су представници Канцеларије за КиМ увек са својим народом, да ће увек бити присутни и помагати свом народу тамо где је то потребно.

Преузето са портала ТВ Мост.

Please follow and like us:
Друштво