Преминуо четворогодишњак из Владичиног Хана

Дечак стар 4 године из Владичиног Хана, преминуо је у уторак увече у Клиничком центру у Нишу. Како нам је речено из Основног јавног тужилаштва из Владичиног Хана,  дечак јe прогутао за сада непознати предмет и од последица гушења, преминуо. У Владичином Хану су проглашени дани жалости и то 29. и 30. децембар.

Наш репортер је у преподневним сатима био испред вртића „Чаролија“ у Владичином Хану где се нажалост у току јучерашњег дана догодио немио догађај. Покушај да разговара са неким из вртића „Чаролија“ где се овај страшни случај десио био је безуспешан, јер нико од запослених није могао да говори пред камерама, због увиђаја који је у току.

Информације нам је потврдио тужилац Драган Николић из Основног јавног тужилаштва из Владичиног Хана.

-Дана 27.12.2022 године, од стране Полицијске управе у Владичином Хану, Тужилаштво је обавештено да је дете рођено 2018. године у Предшколској установи „Пчелица“, тачније у вртићу „Чаролија“ позлило и да је дошло до гушења. Дете је најпре пребачено у ЗЦ у Сурдулици а након тога у КЦ Ниш. Након првих информација да је дете доведено у стабилно стање, током ноћи, тачније у 3:40, дете је у КЦ Ниш, преминуло. Тужилаштво је у сарадњи са Полицијском станицом у Владичином Хану, предузело радње у вези овог случаја. Извршен је увиђај, узете су изјаве, обавештене инспекције, наложено да је изузме сва медицинска документација. Издата је наредба да се изврши обдукција, рекао је тужилац Драган Николић из Основног јавног тужилаштва у Владичином Хану.

Инспекције су већ у вртићу, очекује се и просветна инспекција Министарства из Београда. У Владичином Хану су проглашени дани жалости и то 29. и 30. децембар.

Please follow and like us:
Хроника