Приводи се крају пројекат Подстицајно родитељство кроз игру

Са последњим данима ове године приводи се крају и пројекат „Подстицајно родитељство кроз игру“. Захваљујући сарадњи локалне самоуправе са донаторима, кроз реализацију пројекта опремљена је играоница-радионица у истуреном одељењу Предшколске установе „Наше дете“ у Ратају.

Град Врање је за потребе пројекта „Подстицајно родитељство кроз игру“ издвојио два милиона динара  и тим новцем је реконструисан кров објекта ОШ „Бранислав Нушић“ у Ратају.  Донатори су обезбедили средства за опремање просторије, што ће омогућити квалитетан рад.

Конкретни резултати ће се видети у петак, 30. децембра, када ће сви укључени у пројекат обићи реновирани простор.

– Трудимо се да сва деца имају подједнако добре услове за боравак у радној атмосфери, па је циљ овог пројекта да и деца у сеоским срединама, у овом слулају у Ратају, добију одличне услове за боравак током предшколског образовања и васпитања – каже заменица градоначелнинка Врања, Зорица Јовић.

У овој реновираној просторији планира се извођење програма играонице-радионице, тком које ће стручна лица, у почетку волонтерски, радити са децом, али и са родитељима.  

– Наша Предшколска установа је укључена у нове основе и токове предшколског образовања и васпитања, а њихово досадашња искуства у претходним, а и у овом пројекту, биће примењена у раду на овом пројекту – указује заменица градоначелника.

За реализацију програма „Подстицајно родитељство кроз игру“, град Врање је недавно добио признање Сталне конференције градова и општина. Уз признање је уручена и новчана донација од  шест хиљада долара, која је искоришћена за опремање простора.

Please follow and like us:
Друштво