Пријава за државну помоћ младима у току

Млади од 16 до 29 година могу се пријавити за новчану помоћ државе од 5.000 динара. Пријава ће бити отворена до 15. децембра.

Право да се пријаве имају сви држављани Републике Србије који су напунили 16 година, а нису напунили 30 и имају пребивалиште на територији Србије и важећу личну карту.

Средњошколце и студенте у највећем броју финансирају родитељи, па ће им овај џепарац око Нове године добро доћи.

– Пријавио сам се за државну помоћ, с обзиром да сам студент то ће ићи на школарину, тако да је стварно добродошла та помоћ. Узимао сам до сада сваку помоћ и све је ишло на факултет – каже студент из Врања.

– Пријавила сам се и нисам планирала како ћу да потрошим, вероватно на одећу и нешто што нам затреба. И раније сам трошила у куповину за храну, панталоне, патике и тако – прича нам једна млада суграђанка.

– Пошто иде Нова година вероватно ће отићи на то. Изнајмићемо неку викендицу или слично са друштвом. Добро је, помоћиће нам мало – каже један младић.

За све оне који се нису пријавили, линк за пријаву налази се на сајту Управе за трезор.

Поступак за пријаву исти је као и претходна два пута. Минулог викенда објављен је податак да се за помоћ државе у износу од по 5.000 динара пријавило, за сада, 607.000 младих. Исплата се, према речима председника Вучића, очекује између 19. и 25. децем

Please follow and like us:
Друштво