Психоактивне супстанце у облику жвака

Поводом информација које су се појавиле на друштвеним мрежама и у медијима да су се на тржишту у Србији појавиле психоактивне супстанце у облику жвака, тзв. кидс дрога и снус обавештавамо вас да полицијски службеници Министарства унутрашњих послова приликом проналаска било које супстанце за коју посумњају да је дрога исту одузимају, након чега се врши даље вештачење у Националном центру за криминалистичку форензику како би се утврдило да ли се ради о психоактивној супстанци, тј. дроги.

Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова у претходном периоду нису пронашли тзв. кидс дрогу, а разне дроге у облику разнобојних таблета које подсећају на бомбоне се појављују већ деценијама.

Снус је дувански производ и не налази се на Списку психоактивних контролисаних супстанци који је одређен Правилником о утврђивању Списка психоактивних контролисаних супстанци, што значи да није дрога.

Сходно наведеном, потребно је да родитељи разговарају са својом децом и да их упозоре на све опасности са којима се могу суочити и да упозоре децу да уколико дођу у контакт са оваквим супстанцама исте не узимају. Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова посебно прате безбедносну проблематику у школама и у зони школа и у складу са тим предузимају све потребне мере и радње на сузбијању свих облика криминалитета, а спроводе и низ превентивних активности везаних за борбу против дрога.

Из МУП-а моле грађане као и остале грађане да пре дељења оваквих информација посредством друштвених мрежа исте доставе најближој полицијској станици.

Please follow and like us:
Хроника