Пуне руке посла за Службу градског зеленила

Фото: РТВ Врање

Служба градског зеленила у овом периоду има пуне руке посла. Ветар који ових дана с времена на време дува, ствара додатни посао радницима Комрада, јер на све стране опада лишће. Занимљиво је да се сезоне увелико преклапају, уместо да чекамо снег, време је још увек топло, неуобичајено за ово доба године, тако да се још увек бавимо јесењим пословима, каже шефица Службе зеленила Наташа Михајловић.   

Маричка улица у Врању у насељу Рашка је једна од локација у граду где има доста опалог лишће које радници Комрада сакупљају уз помоћ чистилице. Међутим, то није једини део града где се обавља овај посао и где се орезују дрвореди.

-У овој улици се налази дрворед, ту су платани са веома крупним лишћем које опада све до марта и неопходан је стални надзор и стално чишћење. Данас ћемо такође бити и у улици Партизански пут где ћемо сакупљати опало лишће. На Тргу братства и јединства ћемо косити траву, као и на зеленим тракама у Булевару Николе Тесле. Још увек је све лепо и зелено. Вероватно и у многим баштама још увек цветају руже и хризантеме, јер временске прилике су такве да цвеће још увек може да цвета, каже Михајловићева.

Чистилица умногоме олакшава рад запослених у Служби зеленила. Лишће се сакупља много брже, међутим, уколико није могуће да ово возило прође уским улицама, посао се обавља ручно и уз помоћ трактора. Највише опалог лишћа има у центру града где има дрвореда. Увелико теку припреме за почетак зимске сезоне, наговештава шефица Службе градског зеленила.

-Што се тиче зиме, помажемо колегама из Јавне хигијене када се чисти снег и сваки лепи дан користимо за орезивање дрвореда и неких стабала која су робусна. Уколико су дани ветровити, склањамо опале гране и стабла, додаје наша саговорница.

Михајловићева поручује грађанима да чувају своју животну средину и свој град и да не оштећују стабла и цвеће које још увек цвета.

 

Please follow and like us:
Друштво