Радионица књижевнице Јасминке Петровић са децом основних школа

Фото: РТВ Врање

У оквору Књижевне колоније, у Галерији Народног универзитета уприличен је сусрет малишана основних школа са књижевницом Јасминком Патровић. Галерија је била пуна заинтересованих ђака од 1. до 4. разреда, који су активно учествовали у разговору са књижевницом.

Јасминка Петровић једна је од најплоднијих савремених књижевница за децу. Издала је више од 30 књига. У последње време постала је препознатљивија по филму „Лето када сам научио да летим“ који је снимљен по њеном роману. Нека њена дела нашла  су се како у лектирама, тако и у читанкама, каже директорка Народног универзитета Гордана Димитријевић.

-Данас је прва интерактивна радионица за ученике од 1. до 4. разреда врањских основних школа. Јасминка Петровић увелико ради са њима. Деца су нам изузетна и врло заинтересована. Воле да читају, сарађују у разговору са књижевницом, рекла је директорка Народног универзитета Гордана Димитријевић.

У 19 сати у Свечаној сали врањске Гиманзије за све поштоваоце дечје књижевности, биће организовано књижевно вече Јасминке Петровић.

А ево шта нас све очекује до краја Књижевне колоније.

– У наставку колоније ту су књижевници као што је Дејан Алексић, подједнако познат и признат као књижевник за децу али и неко ко се опробао у писању романа за одрасле,па је његова „Петља“ добила неколико награда ове године. У петак 2. децембра Мома Стефановић представиће свој књижевни рад и говориће о књижи „О жени коју волиш“,односно више о мушко-женским односима, рекла је Димитријевићева.

Врањску публику затим очекује представљање поновљеног издања збирке „Нишна се звезда по ведром небу“ недавно преминулог професора Момчила Златановића.

Последњег дана Књижевне колоније 8. децембра, биће одржано представљање збирке песама „Писма Тулију“ професорке докторке Сунчице Денић.

Please follow and like us:
Култура