Савез за школски спорт: У најави спортска такмичења

Фото: РТВ Врање

Наша деца остварују запажене успехе како на међуокружним тако и на републичким такмичењима. Савезу за школски спорт и олимпијско васпитање поверена је организација свих спортских такмичења, на којима се такмиче ученици основних и средњих школа.

-У среду су ђаци ОШ“Светозар Марковић“ и Гимназије “Бора Станковић“, остварили су изузетан  успех освојивши треће место у категорији екипног такмичења на републичком такмичењу у стрељаштву. Оно што предстоји јесте општинско такмичење у баскету и то 28. и 29. новембра, након тога следи општинско такмичење у кошарци. Сви победници на општинском такмичењу остварују пласман за окружно такмичење, победници са окружног иду на међуокружно и на крају следи републичко такмичење, као врх такмичења.Морам да напоменем и захвалим се Локалној самоуправи јер смо уз њихову подршку покренули један програм за наше најмлађе, за децу предшколског узраста и за децу од 1. до 4. разреда. У питању је бесплатна школица спорта, за развој координације, моторике и уопште психо-физичке способности, наравно и за социјализацију деце.

На територији  града и општине Врањска Бања, професори физичког васпитања раде са децом два школска часа, два пута недељно. То је потпуно бесплатна школица спорта за наше малишане, рекао је Марко Ристић саветник за школски спорт и олимпијско вапитање.

Please follow and like us:
Спорт