Савиндан у ОШ „Бранислав Нушић“ у Ратају

Школска слава „Свети Сава“ свечано се обележава у свим школама на територији наше државе. Тим поводом обишли смо ОШ „Бранислав Нушић“ у Ратају и забележили приредбу поводом школске славе, али и поразговарали са ученицима и професорима школе.

Професори и ученици ОШ „Бранислав Нушић“ у Ратају  поводом школске славе „Свети Сава“ припремили су приредбу са богатим програмом. Учествовали су ученици, али и предшколци, који си својом кореографијом одушевили посетиоце. Поред фолклора, рецитала, било је и глумачког дела.

-Желела бих да се захвалим свим учесницима који су учествовали  у припремању програма поводом промоције часописа„Срећни дани“. Такође се захваљујем директору Слађану Јањићу и свим колегама. Заиста сам уживала у раду са децом, добила сам и један поклон од Благице ученице трећег разреда и желим свима срећан Савиндан, рекла је наставница српског језика и књижевности Сандра Костић.

-Славећи „Светог Саву“ ми се заправо подсећамо оних универзалних врлина које красе сваког човека. Ученици су ведри, насмејани као и увек, они просто уживају и сијају када припремају програм за приредбу. Заиста морам да их похвалим и наравно биће награђени за сав тај труд, рекао је наставник српског језика и књижевности Маријан Живковић.

Наставници су задовољни како су то деца извела, а како су се припремале и да ли су задовољне, рекле су нам Неда, Аница и Кристина.

– Данас смо имали приредбу у част „Светог Саве“. Учествовали смо у извођењу фолклорних игри, учествовао је хор и било је глумачког дела. Припремали смо се нешто више од недељу дана, иако је било напорно, исплатило се, рекла је ученица Неда Станковић.

– Ја сам данас глумила Ану, али сам учествовала у фолклору и у хору. Сваке године припремамо ову приредбу и навикли смо, дуго се спремамо,  тако да нам није било напорно, рекла је ученица Аница Николић.

– Учествовала сам у хору и фолклору. Волим да учествујем на приредбама и  оне нам доста значе, јер тако показујемо своје таленте, рекла је ученица Кристина Ђорђевић.

Након  приредбе, обављен је чин резања славског колача, након чега су се овогодишњи кум славе наставник физичког васпитања Кристијан Недељковић и присутни окупили, како би прославили школску славу.

Please follow and like us:
Образовање