Састанак министра Вучевића са амбасадором Републике Јерменије

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић састао се данас са амбасадором Републике Јерменије на нерезиденцијалној основи у Србији Ашотом Ховакимијаном.

Министар Вучевић захвалио је на сталној подршци коју Јерменија пружа очувању територијалног интегритета Србије и заштити њених националних интереса.

Истако је дугорочно стратешко опредељење Србије да задржи статус војно неутралне државе, без чланства ни у једној од постојећих војно-политичких организација, као и наше напоре да решимо сва отворена питања на Косову и Метохији мирним путем, кроз дијалог заинтересованих страна.

Амбасадор Ховакимијан захвалио је на пријему и личном ангажовању да се достојно обележи годишњица страдања српских ваздухопловаца који су преносили хуманитарну помоћ угроженом становништву Јерменије након земљотреса 1988. године. Он је напоменуо да јерменски народ изузетно цени жртву тих храбрих људи те да је у том циљу и организована церемонија 12. децембра у Новом Саду и Београду како се овај племенити гест не би заборавио.

Please follow and like us:
Политика